Ereszd ki a gőzt! – Pihenni tudni kell

blog18-Ereszd ki a gőzt! – Pihenni tudni kell

Pihenés, feltöltődés, nyugalom…olyan szavak, sőt állapotok, amire mindannyian vágyunk. Nekem ezek a szavak sokáig a nyaralással és utazásokkal kötődtek össze. Ez viszont sokunknak jó, ha egy évben egyszer megadatik, a fennmaradó időben maradnak a napi 12 órás munkanapokkal töltött időszakok. Pedig nem kell ennek így lennie, hiszen, ahogy a reklámok folyton folyvást üzenik nekünk: megérdemeljük!

Megérdemeljük, hogy kiszakadjunk a hajtásból, amit lássuk be, nehéz megtenni a nagyvárosi forgatagban, bármennyire is eldöntjük, hogy ma pihenünk és ki sem mozdulunk. Nem, ez nem olyan könnyű, mert mindig jön egy telefonhívás, hogy csak ezt a pici dolgot intézzük el és bizony sokszor előfordul, hogy csak egy percre kapcsoljuk be a számítógépünket, csak megnézzük gyorsan az emailjeinket és azt vesszük észre, hogy már egy órája lógunk a neten és az a bizonyos könyv még mindig  ott vár az éjjeliszekrényen.

July 2010 Elle Decoration UK Edition

Hát erre jó a vidéki “kisház”! Hogy feltöltődj, kimenj a zöldbe, sportolj és kitisztuljon a fejed, hogy magaddal tölts egy kis időt, hisz utána, amikor visszatérsz a nyüzsgéssel teli városba és a munka megszokott rutinjába, sokkal könnyebben és jobban megy minden. Tehát igenis megérdemled azt a kis házat és ez az álom nincs is túl messze! No, persze nem rendelkezhet mindenki műszaki vagy építész végzettségű apukával, nagybácsival, keresztapával stb. Viszont a hétvégi ház is ház, szóval itt is komolyan kell venni a dolgokat. Éppen ezért kell szakszerű segítség a tervezés és a kivitelezés során is. Egy hozzáértő szem segíthet abban, hogy a “kisházadban” valóban kényelmesen és nyugodtan tölthesd el az időd és ha felnőnek, akár a gyerekeid is eljöhessenek a barátaikkal, családjukkal, ahogy én is teszem a mi kis házunkkal!

tiles

Sokunkban még rossz emlékek élnek a “víkendházzal” kapcsolatban. Dohos, szűkös kis házikókat látunk magunk előtt a szó hallatán, amiket a lerongyolódott, lassan kidobásra ítélt bútorokkal rendeztek be. Ilyen környezetben nem lehet 100%-osan pihenni! Sőt, nem is kell törvényszerűen ilyennek lennie a hétvégi háznak! Képzelj el inkább egy olyan kis házat, amit tényleg rád szabtak: akkorák a terek, amekkorára neked van szükséged, praktikus és átgondolt, minden egyes részlet a helyén van és “kézre  áll”, hisz Neked tervezték, a Te igényeidnek és vágyaidnak megfelelően alakítottak ki. Képzelj el egy olyan hétvégi házat, ahol minden alkotórész – anyagok, bútorok, a legkisebb részlet is- stílusos és egységet alkot. Most pedig lépj ki a képzeletből és valósítsd meg! Mi ezen dolgozunk és segítünk neked, hogy a megérdemelt pihenésed egy erre méltó helyen tölthesd el!

Share on facebook
SHARE
Share on pinterest
PIN

One Response

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ