Együk meg, amit főztünk!

blog13-Együk meg, amit főztünk!

Már beszéltünk arról, hogy miért is jár a vidéki háznak is egy szuper konyha. Adjuk meg a módját annak is, ahogy megesszük azt a mennyei vacsorát. Képzeld csak el. Közösen elkészítitek az ételt, minden tökéletesen alakul – hiszen egy jól megtervezett, praktikus konyhát rendeztél be a vidéki házba is- majd leültök a nappaliban felállított kemping asztalhoz a kis sámlikra vagy az összecsukható kerti székekre. Ugye, hogy nem hangzik túl fényesen. Nem csak az vagy , amit megeszel, hanem az is, ahogyan. Add meg a módját, megérdemled!

Együtt vagy külön?  Hol együnk? A konyhában, vagy a nappaliban? Hol állítsuk fel az asztalt? Számtalan megoldás létezik, a legfontosabb szempont mégis a praktikum: legyen az étkezőnek a konyhával minél szervesebb a kapcsolata.  Szerintem a legjobb, ha egy elemmel el van különítve a konyha területe, de mégis belátható, átlátható a tér.  A hétvégi házban is viszonylag sok időt töltök a konyhában (ekkor van időm kipróbálni új recepteket, egyszerű, de mégis finom ételeket tenni az asztalra) és ez a helyzet valószínűleg azokkal is, akiknek nem hobbijuk a sütés-főzés. Ilyenkor is jólesik együtt lenni a családdal, részt venni a beszélgetésben, így egyértelmű volt a döntés.

df5bfa2bc0a0e50d77eeca9c09b65688
10301200_10152417423891368_3133668257841111287_n
c83d97be723fd75a3500cd13ab761a32 (1)

Sok jó ember kis helyen is elfér.  Az, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre, meghatározza az asztalunk méretét és fajtáját is. Lehet nagy robosztus, de könnyed, kinyitható is. Legyünk felkészülve arra is, ha pár éhes szájjal több ül le az asztalunkhoz, erre a legjobb megoldás a kinyitható-bővíthető mobil asztal.

Együnk a szabad ég alatt!   Nincs is annál jobb, mint a kertben grillezni és a szabad ég alatt elkölteni a vacsoránkat. Ez sem olyan egyszerű kérdés azonban, így elkél egy szakértő belsőépítész segítsége: a kert és a kerti sütő legyen könnyen megközelíthető a konyhából, hisz te sem szeretnél óriási tálakat egyensúlyozva megkerülni a házat, majd átvágni a kerten, nem? Ezen kívül fontos kritérium, hogy védett legyen a sütő-főző hely mind a túlzott napsütés, mind az eső ellen: főztem én is már napernyő alatt szakadó esőben gulyást, de nem volt túl komfortos. Akkor nagyon hálás lettem volna egy mobil tetőszerkezetnek a fejünk felett!

Csak stílusosan!   Lehet nehéz százéves faasztal, vagy légiesen könnyed, krómosan csillogó. Illeszkedhet a ház összehangolt stílusához, de igazi különcként ki is ríhat a ház többi berendezési tárgya közül. Itt is egy választási szempont van: tükrözze a ti ízléseteket. A hozzád illő stílus kiválasztása azonban nem is olyan könnyű feladat. Ha a ruhatárad kiválasztásában szakember tanácsára hagyatkozol, miért lenne ez másképp a vidéki házad stílusának kiválasztásával? A lakóterek stylistja a belsőépítész!

Láthatod, hogy a hétvégi házad étkezőjének kialakítása sem egy elhanyagolható, elbagatelizálható kérdés. Ahhoz, hogy 100 %-os pihenésben legyen részed, a háznak erre a részére is figyelmet kell fordítanod. A tervezés folyamán érdemes ezzel a térrel is számolni, ugyanakkora hangsúlyt helyezni rá, hiszen döntő fontosságú, hogy a te személyiségedre és igényeidre legyen szabva a hétvégi ház ezen része is. A legnagyobb odafigyeléssel elkészített étel megfelelő környezetet igényel. Az étkező pedig nemcsak egy tér a sok közül, ahol elköltheted a vacsorád. Egy jó étkező az étkezés helyené túl alkalmas beszélgetésre, pihenésre is. Ad meg a módját a pihenésnek itt is!

Share on facebook
SHARE
Share on pinterest
PIN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ