Milyen az ideális nappali a férfinak és a nőnek?

blog5-Milyen az ideális nappali a férfinak és a nőnek

Maradjunk még egy kicsit a nappaliban, ebben az ezerarcú térben. Arról már esett szó, hogy hányféle funkciónak és igénynek kell megfelelnie ennek az egyetlen egy térnek, attól függően, hogy ki mire szeretné használni, de vajon van-e különbség az alapján, hogy férfi vagy nő szeretné használni a teret.

Stílusban egész biztosan, hiszen ahány ízlés, annyi interiordesign, de vajon a térszervezésben, a méretben, az ablak elhelyezésében vagy a bútorok mennyiségében van-e különbség.

Tér nagysága Mekkora legyen a nappali? Mekkora helyet foglaljon el az egész házból? Egybe legyen nyitva a konyhával vagy a hálógalériával? Ezek mind személyiségfüggő kérdések. Te tudod, hogy mekkora térre van szükséged ahhoz, hogy komfortosan tud élni az életed és tényleg jól érzed magad a vidéki házadban is. Ha azonban mégis szeretnénk lefektetni egy tényt egy méret-nem együttállásban, akkor az tapasztalataim alapján kimondható: férfiak tényleg szeretik  a nagy dolgokat.

Az ablakok, a fények és az ezek által létrehozott hangulatok a nappaliban éppoly fontosak a két nem képviselőinek, mint a hálóban vagy a fürdőszobában. Az ablak méretében ugyanaz az álláspont fedezhető fel itt is, mint az első két helyiségben és akkor sem fogunk meglepődni, ha a mesterséges világítás terén nézzük meg a két nem ízlés- és igénybéli különbségeit. A nők itt is a meghitt hangulatot szeretik, míg racionális felüknek fő a funkcionalitás, de a kompromisszum itt sem lehetetlen. A jól elhelyezett lámpák, ha kell romantikát hoznak a nappaliba vagy télen megmelengetik a kintről érkezőt, de olvasgatáshoz is alkalmazhatóak.

Biztos, hogy neked ennyi apró vacakra van szükséged? Biztos, hogy neked ennyi technikai kütyüre van szükséged? – sokszor hallott és elmondott kérdések. Az biztos, hogy szeretjük magunkat körülvenni megszokott, a személyiségünket tükröző és a kényelmünket biztosító tárgyakkal. De vajon meddig mehetünk el térben és mennyiségben? Szerintem senkinek sem kell visszafognia magát, pláne nem a hétvégi házban, ami elsősorban rólunk és a pihenésről, a kényelemről szól. Találjuk meg itt is a kompromisszumot! Jó hírem mind a két félnek, nincs lehetetlen. Az átgondolt és igényes tárolók vagy az elektronika számára kialakíthatott elrejthető és igény szerint kicsinyíthető helyek könnyíthetnek a helyzeten.

Sokszor van az, hogy egyikünk inkább csak begömbölyödne a tűz mellé egy jó könyvel, míg a másikunknak inkább térre lenne szüksége. Okosan végiggondolva, mozgatható, összetolható és szétszedhető megoldásokkal számtalan térkombinációt hozhatunk létre. Bármennyire is különbözőek vagyunk, egy egészen biztos: a nappali közös(ségi) tér!

Share on facebook
SHARE
Share on pinterest
PIN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ